Bezoekerscentrum als belevingscentrum

Op 24 oktober 2018, over deze onderwerpen: Cultuur & toerisme

Twaalf jaar na de opening van het bezoekerscentrum Rufferdinge heeft de stad Landen de molen omgebouwd tot een belevingscentrum. Centrale thema’s zijn landbouw, techniek en, vanzelfsprekend, waterkracht.

“Het molengebouw blijft een toeristisch infopunt waar je met al je vragen terecht kan, maar wordt ook een actief belevingscentrum waarin de watermolen centraal blijft staan”, zegt schepen van Toerisme Bart Jan De Vos (N-VA). “De toeristische dienst en de taverne werden hier naadloos in geïntegreerd. In plaats van het statische museum van vroeger, brengen we nu de dynamiek die achter een dergelijke molen schuil gaat, naar voren. De techniek van overbrenging wordt spelenderwijs voorgesteld en gekoppeld aan allerlei hedendaagse toepassingen. De belangrijkste doelgroepen zijn de jeugd en het onderwijs. Er werd een educatief pakket ontwikkeld waarmee je zowel als individu als in klasverband mee aan de slag kan.”

Voor de uitwerking van het nieuwe concept werd nauw samengewerkt met Heemkunde Pepijn@Landen, de Landense Geschied- en Heemkundige Kring die in het gebouw gehuisvest is.

 

Bron : Het Laatste Nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is